Logo Lab-App B.V.
Logo Lab-App B.V. close

Dichtheidsmeters

Dankzij het vereenvoudigde bedieningspaneel van onze dichtheidsmeters kan de dichtheid van vaste stoffen binnen enkele seconden worden bepaald en is daarom zeer geschikt voor allerlei toepassings gebieden. Deze dichtheidsmeters kunt u gebruiken voor: vaste stof, zoals rubber, kunststof, kabels, harde legeringen, glas, metaal, poeder, keramiek, brandwerende materialen, magnetische materialen, minerale en rock, cement, sieraden, enz. Op het gebied van service zijn we u graag van dienst. van Pel Instrumenten is graag uw leverancier voor allerhande laboratoriumapparatuur.

Lees meer..
filter_list Filteren
Sorteren op:
Aantal tonen:
 
Dichtheidsmeters - Dichtheidsmeter DEN-1

Dichtheidsmeter DEN-1

Mc Farland units 0.00 tot >15.00
 
Dichtheidsmeters - Dichtheidsmeter DEN-1B

Dichtheidsmeter DEN-1B

Mc Farland units 0.00 tot >15.00
 
Aanbieding Dichtheidsmeters - Dichtheidsmeter DIM300

Dichtheidsmeter DIM300

Vaste stoffen
 
Aanbieding Dichtheidsmeters - Dichtheidsmeter DIM600

Dichtheidsmeter DIM600

Vaste stoffen
 
Dichtheidsmeters - Dichtheidsmeter DIMV300

Dichtheidsmeter DIMV300

vloeistoffen
 
Aanbieding Dichtheidsmeters - Dichtheidsmeter DIMVV300

Dichtheidsmeter DIMVV300

Vaste en vloeistoffen
 
Dichtheidsmeters - Dichtheidsmeter DIMVV600

Dichtheidsmeter DIMVV600

vaste en vloeistoffen
 
Dichtheidsmeters - Dichtheidsmeter tikken TAP-100A

Dichtheidsmeter tikken TAP-100A

100 A
 
Dichtheidsmeters - Dichtheidsmeter tikken TAP-100B

Dichtheidsmeter tikken TAP-100B

100 B
 
Aanbieding Dichtheidsmeters - Dichtheidsmeter tikken TAP-100C

Dichtheidsmeter tikken TAP-100C

100 C
 
Dichtheidsmeters - Dichtheidsmeter U-buis Oscillatie D50

Dichtheidsmeter U-buis Oscillatie D50

Peltier, 5°C- 45°C, 21CFR Part 11
 
Dichtheidsmeters - Dichtheidsmeter U-buis Oscillatie D70

Dichtheidsmeter U-buis Oscillatie D70

Peltier, 5°C- 65°C, 21CFR Part 11
chevron_left1

 

Wat is een dichtheidsmeter?

Dichtheidsmeter - Dichtheid automatisch meten - Dichtheidsmeters voor chemische, petroleum-, farmaceutische, petrochemische en drankenlaboratoria De werking van een dichtheidsmeter is gebaseerd op het mechanische oscillatieprincipe en de gravimetrische methode. Het principe van Archimedes stelt dat een ondergedompeld voorwerp een opwaartse kracht ervaart die gelijk is aan het gewicht van de verplaatste vloeistof. Technieken zoals de oscillerende U-buis helpen bij nauwkeurige dichtheidsberekeningen voor vloeistoffen, halfvaste stoffen en gassen. Dichtheidsmeters zijn nuttig bij tal van toepassingen om de dichtheid te meten.
Dichtheidsmeting is belangrijk in de wetenschap, de industrie en de kwaliteitscontrole om materialen te begrijpen, processen te bewaken en de productkwaliteit te garanderen. Dit bereiken we door gebruik te maken van een dichtheidsmeter, ook wel dichtheidsbalans genoemd. Een dichtheidsmeter is een analytisch instrument dat is ontworpen om de dichtheid van vloeistoffen, halfvaste stoffen en gassen met hoge nauwkeurigheid te meten.

Hoe de dichtheid van een vloeistof meten?

Om de dichtheid van een vloeistof te meten met behulp van een dichtheidsmeter, moet u het monster eerst in een spuit laden. Als het monster te stroperig is om handmatig te injecteren, heeft u mogelijk de hulp van een geautomatiseerd systeem en een verwarmde interface nodig. Zodra het monster is geladen, moet u controleren op luchtbellen. Luchtbellen zorgen voor een lagere oscillatie van de U-buis en uw meting zal niet nauwkeurig zijn. Nadat u dit heeft gecontroleerd en er geen luchtbellen zijn, drukt u op de Start-knop. Normaal gesproken krijgt u 30-40 seconden na het thermisch evenwicht een meetwaarde. Nadat de meting is voltooid, worden uw resultaten automatisch opgeslagen en/of geëxporteerd naar een USB-stick, netwerk, LIMS, SAP, enz.

Wat is dichtheid?

Dichtheidsmeter - Dichtheidsvergelijking - Dichtheid is gelijk aan massa maal Volume - D=M*V - Meet de dichtheid automatisch.
Dichtheid is een fundamentele fysieke eigenschap die de massa van een object per volume-eenheid kwantificeert. Het wordt uitgedrukt als de verhouding tussen massa (m) en volume (V), doorgaans aangeduid als ρ (rho) in wetenschappelijke notatie. Wiskundig gezien kunnen we de dichtheid weergeven als ρ = m/V. Deze eigenschap is belangrijk bij het bepalen van het drijfvermogen van een object, omdat dichtere stoffen de neiging hebben te zinken in vloeistoffen met een lagere dichtheid, terwijl lichtere stoffen drijven.
Dichtheid is een essentiële eigenschap die wordt gebruikt om de verdeling van massa binnen een bepaald volume te beschrijven. Er zijn verschillende manieren om deze parameter te berekenen, zoals hydrometers, pyknometers en automatische dichtheidsmeters. Deze laatste zijn geavanceerde instrumenten die in verschillende wetenschappelijke en industriële domeinen worden gebruikt om de dichtheid nauwkeurig te meten. Deze instrumenten werken volgens principes als het drijfvermogenprincipe van Archimedes en de gravimetrische methode.

Soorten dichtheidsmeters:

Handheld dichtheidsmeters zijn compacte, draagbare instrumenten die zijn ontworpen voor gemakkelijke en snelle dichtheidsmetingen in het veld. Deze apparaten zijn uitgerust met eenvoudig te gebruiken interfaces en zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen waarbij dichtheidsbeoordelingen ter plaatse vereist zijn. Hun mobiliteit maakt ze waardevol voor industrieën zoals de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, de aardolie- en farmaceutische sector, omdat ze snelle en betrouwbare gegevens leveren zonder de noodzaak van uitgebreide laboratoriumopstellingen.

Benchtop-dichtheidsmeters zijn ontworpen voor nauwkeurige dichtheidsanalyse in laboratoriumomgevingen. Deze apparaten bieden een hogere mate van nauwkeurigheid en herhaalbaarheid vergeleken met draagbare dichtheidsmeters, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen die metingen vereisen. Tafeldichtheidsmeters beschikken vaak over geavanceerde softwaremogelijkheden, aanpasbare parameters en de mogelijkheid om een verscheidenheid aan monstertypen te analyseren, waardoor ze veelzijdige hulpmiddelen zijn voor onderzoek en kwaliteitscontrole in sectoren zoals de petroleum-, farmaceutische-, smaak- en geurstoffen-, chemie- en materiaalkunde.

iDEAL Bancontact Visa Maestro Master Card PayPal OB